Schuren

Uw vloer laten schuren al vanaf € 32,50!!

Houten vloer schuren:

Houten vloer laten schuren?
Wilt u er zelf liever niet aan beginnen?

Dan besteedt u het toch uit!

Heemstede parket is gespecialiseerd in het schuren van houten vloeren.Heeft u slijtage of bent u toe aan een andere kleur, dan hebben wij de beste specialisten in het schuren van houten vloeren die voor u klaar staan om dat werk op zich te nemen.

Welke wens u ook heeft, Heemstede parket kan uw wensen vervullen.

Uw vloer laten schuren hoe gebeurd dat ?

Het schuren van een parketvloer gebeurd door een aantal verschillende bewerkingen. Het grootste gedeelte van de vloer wordt 3 x met een zware bandschuurmachine geschuurd: grof, middel en fijn. De randen, waar deze machine niet bij kan komen, worden met een kleinere machine geschuurd, die een ronddraaiende schuurbeweging maakt. Hierdoor ontstaat en ander schuurbeeld. Dit wordt in een laatste polijstgang met een zacht ronddraaiende schuurmachine egaal geschuurd. Dit alles is minder belangrijk bij het afwerken met een naturel olie of lak, maar essentieel als er een kleur wordt gebruikt. Door ophoping van pigment wordt namelijk ieder schuurkrasje geaccentueerd. Als niet perfect is geschuurd, wordt dit dus met het kleuren direct pijnlijk duidelijk.

Mocht u er niet uitkomen welke kleur u weer op uw vloer wilt?

Dan doen wij dit ter plaatsen opzetten, zodat u kunt zien met uw licht inval welke kleur het meest in uw woning past.

Bescherming

Kaal hout moet beschermd worden tegen inwerking van vuil en vettigheid. Als op een geschuurd stuk hout een druppel vocht wordt gemorst dan is dit direct als een vlek zichtbaar. Het vocht verdampt en de stoffen die in de druppel zaten blijven achter. Vocht is dus een transportmiddel voor vuil.

Als een parketvloer verslijt, ontstaan er plekken waar het hout kaal wordt. Door vervuiling kleurt het hout en ontstaat een lelijke plek.

Als de vloer is afgewerkt met hardwax olie, dan is het mogelijk om plaatselijk te schuren en opnieuw te oliën. In het geval dat er een kleur olie is gebruikt, ontstaat bij plaatselijk bijwerken een overlappinggebied tussen het kaal geschuurde hout en de rest van de vloer waar nog kleur olie aanwezig is. Deze overapping is lelijk zichtbaar, omdat hier een dubbele hoeveelheid kleur is aangebracht.

Door kleurolie te gebruiken, die alleen hecht op het kaal geschuurde hout, wordt dit probleem vermeden.