Grenen parket

Grenen is een massief houtsoort. Grenen is afkomstig van de grove den. Het is één van de meest gebruiken soorten naaldhout in Nederland. Vroeger werden vooral veel meubelen gemaakt van het grenen hout, maar tegenwoordig kunt u de grenen vloer ook als vloer leggen.

De grenen planken zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Tegenwoordig worden vooral veel brede soorten gekozen grenen gekozen om te gebruiken als houten vloer. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

mooie-grenen-grenen-vloer-annelien-sei

Grenen planken zijn altijd massief. Deze planken bestaan ook uit verschillende kwaliteiten. De houten vloeren van grenen zijn ook geschikt voor elke woning. Deze planken zijn alleen wat zachter dan bijvoorbeeld de eiken planken.  Zodoende krijgen deze vloeren sneller een doorleefde uitstraling.Doordat vroeger de vloeren veelal uit grenen planken bestonden, geven deze planken ook die oude uitstraling.  Denk hierbij aan de kloostervloeren en kasteelvloeren. Grenen vloeren zijn veel goedkoper dan de massief eiken vloeren, en zijn zodoende geschikt voor een klein budget.